Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: [1]
Forfatter Emne: Forsikring af veteran biler
Danny
Pro
Indlæg: 218
Permalink
Indlæg Forsikring af veteran biler
den: 13 January, 2015, 20:48
Citat

Jeg faldt over disse 2 artikeler på MHS.....Jeg synes virkelig det er interessant!!!!

Del 1
http://www.motorhistorisk.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=269

Del 2
http://www.motorhistorisk.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=280:veteran-og-klassikerforsikring-part-2

Mvh. Danny

Tomnielsen
Pro
Indlæg: 248
Permalink
Indlæg Re: Forsikring af veteran biler
den: 14 January, 2015, 07:24
Citat

Hej alle

Interessante artikler - dog er det kendt stof (jeg har i egenskab af bestyrelsesmedlem i Danmarks Nimbus Touring været bindeleddet mellem medlemmer og forsikringsselskab).

Intet har flere gummiparagraffer end forsikring af veterankøretøjer, f.eks. er forsikringerne betinget af, at køretøjet kun anvendes til "lejlighedsvis kørsel", d.v.s. køretøjet må ikke bruges til kørsel mellem hjem og arbejde. Er det så til kendte træf - eller må man køre en tur en onsdag aften og nyde solnedgangen...? Og hvor lang må turen være? Eller hente sine børn i børnehaven?

Krav om originaliteten er ligeledes en bøjelig størrelse - må man som jeg har gjort udskifte hjul og dæk til noget, der får bilen til at køre væsentlig bedre? Eller montere skivebremser og bremseforstærker? Kravet om originalitet anvendes også ved f.eks. montering af historisk korrekte nummerplader. Jeg ser af og til en Harley Davidson med vantenummerplade, bogstavet B og 2 cifre. Det eneste der er originalt på den er stelnummeret, iflg. nummerpladen skal den være fra perioden 1930-1950 og den holder ikke. En af mine tidligere naboer havde en Ford 1932 med Corvette-motor og historiske nummerplader - original? Ja, ejeren var!!!

Det er min mening at vores køretøjer ikke har den største bevågenhed hos forsikringsselskaberne, det er nok værre med ham der har en gammel træt Ford Cortina 1300 der bygger om til en Cortina Lotus - eller ham der lige har fået kørekort og hidser en gammel Amazon op til narrestreger!

Jeg har endvidere været ude for at et forsikringsselskab pure nægtede at forsikre en Nimbus til en 18-årig knægt - til trods for at han sandsynligvis til dato havde kørt på en scooter, der sagtens rendte fra Nimbussen! Ved henvendelse til et andet selskab tegnede de forsikringen med det samme......

Mine 3 veteraner er helårsforsikrede, jeg har ikke skullet fremvise dem, jeg kører ikke over 6000 km om året på/i nogen af dem og de holder i aflåst garage og bortset fra hjul og dæk på Volvoen, elektronisk tænding og moderne dæk på BMW'en og et elektronisk laderelæ og gel-batteri på Nimbussen er de originale.. (det er ejeren også)

Så: be careful out there, it's a jungle!

mvh

Tom

Sider: [1]

Facebook

7 hours ago

Michael Hansen

Hej volvo venner.
Er der nogen der har erfaring med fælge til potal aksler , måske 17” ( iveco ) måske 😁
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Der er firmaer som bygger lastbils fælge fra bunden af..måske de kan trylle??

7 hours ago

Olav Martinsen

Har udskiftet de grove terrændæk men noget mere landevejs-agtigt....(køre ikke terræng)....er der nogen som har lyst at overtage 4 stk. Silverstone....passer til originale Felt fælge....gummi blødt og uden revner...15 millimeter mønster...kom med et rimeligt bud. ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Hvad hardu fået monteret i stedet for?

6 days ago

Michael Holm

Hej alle.
Det er snart tid til den årlige Strandtur. Jeg kan se at Danny gerne vil blive til søndag og det vil junior og mig også. Er der andre som vil blive til søndag og hvad er Jeres planer og skal vi finde ud af noget i fællesskab 👍
Junior og jeg kan ikke sove i bilen.. endnu...
Michael
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Kenneth og jeg er booket ind på hotellet hvor vi holder generalforsamlingen😀

Hej Sune. Jonas og jeg bor på Løkken Hostel 👍

2 days ago

Ulrik Silkjær

Er der nogen der deltager i dette? ... See MoreSee Less

Er der nogen der deltager i dette?

 

Comment on Facebook

Jep jeg er der ude lørdag og måske søndag 🙂

Load more

Nyt i forummet

Users